Астаксантин є натуральним кольором, визнаним у світі як один з найсильніших антиоксидантів, відомих науці. Дослідження підтвердило, що він у 1000 разів ефективніший за дії, ніж вітамін С, і має перевагу в порівнянні з бета-каротином і вітаміном Е. Він має великі медичні властивості і позитивно впливає на красу. Астаксантин, крім усього іншого, уповільнює процеси старіння шкіри.

Зміст

  • Що таке астаксантин?

  • Астаксантин - властивості

  • Астаксантин в косметиці

Що таке астаксантин?

Астаксантин - це хімічна сполука, що належить до каротиноїдної групи. Натуральний пігмент, який дає тваринам і рослинам червоний колір. Астаксантин можна знайти в м’язах лосося, омарів, крабів, креветок, оперення фламінго і диких ягід. Біосинтез мікроводоростей, який є поживним речовиною ракоподібних та зоопланктону. Її часто називають “королевою каротиноїдів” або “червоним дивом”. Астаксантин також є ксантофіллом, оскільки в його хімічній структурі є дві гідроксильні групи, а також дві карбонільні групи. Така специфічна структура робить її більш сильним антиоксидантним ефектом, ніж інші каротиноїди. На противагу цьому, в зв’язку з наявністю кисневмісних груп в вітамін А, він не має будь-якої aktywności.Ten натуральний барвник також має ліпофільний характер, що дозволяє йому добре проникати в клітинну мембрану. Крім того, вона також зазначила, синергічну взаємодію каротиноїдів, такі як бета-каротин і likopen.Zamknięta в ліпосоми **** астаксантин має ефекти, подібні «міст». Він передає електрон у більш редуктивний каротиноїд, розташований у двошаровій лізосомальної мембрані, у ліпосому. Ось де збираються радикали. Це викликає збільшення антиоксидантної активності.** Астаксантин має ще одну важливу особливість. На відміну від β-каротину, астаксантин не реагує з вільними радикалами. Таким чином, виникає форму катіона радикала, викликає руйнування клітин, якщо zbrakłoby присутності вітаміну Е або C.W 1938 року в перший раз ізольованому астаксантин. Проте насправді це було остаточно охарактеризоване в 1944 році. В даний час ця асоціація піддається багатьом тестам у світових наукових установах, зокрема в Швеції, Норвегії, Японії та США. Дослідники відзначають, що астаксантин має багато позитивних властивостей **, і його застосування не викликає побічних ефектів.

Astaxanthin - властивості

Діапазон дії астаксантину відносно широкий. На підставі багатьох досліджень доведено, що це викликає значне поліпшення багатьох біологічних механізмів, що відбуваються в організмі. Серед іншого, він володіє протизапальними властивостями, запобігає процесам старіння шкіри та захищає шкіру від шкідливого ультрафіолетового випромінювання. Завдяки тому, що астаксантін добре розчиняється в жирах, він проникає в роговий шар. Він також досягає дерми та підшкірної клітковини, але значно меншою мірою. Це впливає на регулятивні функції шкіри та прискорює оновлення епідермісу. Вона характеризується процес нормалізації з точкою зору диференціації keratynocytów.Jeśli шару епідермісу, в тому числі впливають на астаксантин синтез колагену в цьому описі, поділ клітин, клітинний метаболізм і секрецію факторів росту і фактори транскрипції. Він також виступає за розповсюдження його живого шару. Удосконалюючи структуру рогового шару, захисна функція епідермісу посилюється, а трансеперидральна втрата води значно знижується. Унікальна конструкція астаксантину дозволяє розмістити її в двошаровій клітинній мембрані. Це забезпечує його набагато кращу стабільність та захист. В дермі, він стимулює ріст і виробництво колагену і еластину зв’язування вільних радикалів і, таким чином, запобігаючи процеси starzenia.Ten натуральний барвник покращує еластичність шкіри, рівень гідратації і, щоб запобігти пошкодженню. Він також має чудові фотозахисні властивості. Забезпечує надійний захист від шкідливого УФ-випромінювання. Спеціалісти довели, що шкіра, яка піддається експозиції астаксантину перед впливом сонячного випромінювання, значно менше пошкоджується. Завдяки цьому шкіра відновлюється швидше і повертається до рівноваги. Його захист шкіри від шкідливої ​​сонячної радіації може відбуватися кількома способами. Крім того, він збільшує оптичну густину, створює ретиноевую кислоту і нейтралізує синглетний кисень. Астаксантин має здатність мінімізувати шкідливі дії інших активних форм кисню, таких як гідроксильні радикали, перекис водню, супероксидних аніонів. Слід також згадати про його загальний вплив на організм, що він має здатність зменшувати ризик раку, зміцнює його імунітет, зменшує ризики, пов’язані з інфарктом або інфарктом. Крім того, він захищає такі органи, як серце, тимус, гіпофіз або кори надниркових залоз.

Астаксантин в косметиці

Астаксантин відноситься до нещодавно виявлених фіто-живильних інгредієнтів. Зокрема, він використовується в препаратах і кремах, що захищають шкіру від впливу сонячної радіації. Занадто тривалий вплив на сонце може призвести до пошкоджень, таких як гіперкератоз або дисплазія еластозу та кератиноцитарних клітин. Таким чином, проявляється клінічна фотографія. Цей каротиноїд знижує еритему, окислення ліпідів та посилює захисні механізми епідермісу проти негативних впливів ультрафіолетових променів, що може призвести до опіків та порушень пігментації. Астаксантин знайшов застосування як чудовий антиоксидант, який зв’язує та видаляє вільні радикали як компонент губних помад, бальзамів, сироваток, ампул, антивікових кремів. Їх найважливішим завданням є набуття еластичності шкіри, уповільнення процесу старіння, гладкість, зволоження та поліпшення кольору. Після систематичного використання косметики з астаксантином, колір обличчя виглядає молодшим, випромінює здоров’я і є більш оновленим і міцним. Чуттєво зменшує набряк навколо очей. Цей природний пігмент також використовується у виробництві косметики, завданням якої є покриття недоліків, коли мова йде про жирну та комбіновану шкіру. У випадку такого типу шкіри існує проблема вибору відповідних препаратів, як для догляду, так і для макіяжу.